20 December 2011

LIBRARY

.kemaskini akaun youtube smbil menunggu zhaf membuat assignmnet.smbil2 tu blogging laa kjap.sje nk update.dlu aktiflaa blogging, tp skrg FB dah de, mmg xpndang ar Blogspot.hahahaha.tp aq still blogger just lmbat update jer.perkembangan terbaru skrg, aq tgah nk setting lagu "Mana Kamu" yg dicipta bersama rakanku, Zhaf.siap buat video lg.spe yg blom tgk boleh klik link ni http://www.youtube.com/watch?v=-_W3yi9IijQ.tp jgn tergelak laa k.ini cubaan pertama.

.selepas REMIX berkubur, aq mencuba nasib di REMAJA.alhamdulillah berjaya juga menembusi majalah tersebut.klau de spe2 nk panggil aq wat modelling bole la add FB aq "Faisal Shokri".sje wat part time kecil-kecilan.hahahaha.

.aq nk hidupkan balik group2 aq sperti; Speaker Funfair, TeaSeRS, The Funfair, L.O.S.E.R dan terbaru band aq "5 Minutes Late".hope dpt jd kenyataanlaa aq nk wat band.insyaallah.berkat doa parents aq yg baru balik dr haji untuk melihat aq berjaya.aq target nk bis blaja JUNE ni.hopefully.doa2 kn laa ye.ouh lpe.klau nk "Like" group diatas.dialu-alukan.

.oklaa sayonara...

13 November 2011

Bersama Crew-crew JD Ideas

From left Imam Muda Azman, Khuzairi Adanan, Juan Danza, Akio Videographer, Rahman Kamal, Asri Leong and Lebah

This picture is taken at NZ KLCC, gathering after Misteri Jalan Lama event

03 November 2011

Iam Freelancer !!

With Sam Bunkface at Charity Gig Ikram, siap bagi pick lagi kat aq

With Aleeza Kasim at her Studio, Kak Aleeza bnyak memberi tunjuk ajar kepada saya mengenai cara-cara untuk menjadi seorang model yang berjaya, thnks kak. Jasa akak amat dihargai

2nd Runner up Remix Makeover Challege 2008, hasil tunjuk ajar yang diberikan oleh Aleeza Kasim, nice memory with her

For Sale ! Grab it now !!!

Car Sticker fo KFC Drive Thru (klau korang tmapl stiker ni kt kereta, dpt discount lagi)
RM 1

Scooterist Inc Rare T-Shirt (spe yg minat scoot mmg patut pkai bju nih, bru nmpak peminat setia scoot)
RM 40

Climax Rare T-Shirt (for skaters in Malaysia, this is our local brand from Pa`Din, sifu kita)
RM 40

JVC Video Recoder Rare Item Inside (untuk penggemar brangan lama, JVC mmg sesuai untuk anda, masih bole digunakan lagi, tidak termasuk beg)
RM 400
Weider Gym Belt Leather (sesuai untuk kaki gym dan sgt penting apabila hendak bergym)
RM 100


Jika sesiapa berminat boleh lah menghantar pesanan anda di chat saya
Arigato Gonzaimas
=D

29 March 2011

Fakta kesihatan : produk & makanan yg mengakibatkn kanser

Produk Pengguna dan Makanan yang signifikan mendatangkan kanser :

1. Jika anda makan satay , jangan pula lupa timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula adalah anti-karsinogen.

2. Jangan makan udang selepas mengambil pil vitamin C !!. Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. Cuba yang ni , bagi penggemar makanan ni "Bah Kut Teh" (babi).Banyak orang Cina suka makan yang ni, lihatlah sebelum terlambat. Cuba tuangkan Coke (minuman bersoda) atas kepingan daging babi tu dan tunggu sekejap, anda boleh tengok ulat berenyut-renyut keluar dari sana.Fakta diperolehi dari "Health Corporation of Singapore".

4. Barah -akibat penggunaan bahan dalam shampoo.Balik rumah dan pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS. bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; Vo 5,Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan busa yang banyak".Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan busa.

5. Kepada penggemar makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi, koayteow
dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang- kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya.Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doktor.Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax keatas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee
segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak. Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya
disebabkan wax dalam mee segera.Doktor juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah
Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai "makan untuk mendapat barah" Kalau istilah James Bond ==>Licence to kill!

6. Bawang Goreng segera, Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman. Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja.

Sebarkanlah maklumat ini kepada orang-orang yang anda sayangi dan pengguna yang masih belum disedarkan lagi.